Camilla’s bursdag og Simon’s katter!

29/08/2009 by Heidi Nilsen

I dag har vår kjære datter bursdag. Vi reiste mannskterke til henne i dag, og hadde med litt kake og kaffe. Mor hadde bakt dajmkake, som er hennes favorittkake, og mormor hadde med nybakte deilige boller. Det var en veldig hyggelig sammenkomst. Simon var skikkelig i farta. Han klatret høyt og lavt, så det var bare til å holde et godt øye med han.

Fikk også vite en litt morsom ting i dag. Linda og Claudio skal hente 2 kattunger i morgen,……..ha ha ha, og Simon som grøsser av dyr.

i149426650_29404_7

Hi hi hi………….Dette gleder jeg meg til å se. Vi får jo også en litt annen utfordring nå da……Jakko som pleier å være med på besøk!!! Hmmmm……..dette kan bli en thriller. Ja ja ja,……vi får jo bare prøve å være hyppige gjester nå i begynnelsen, og håpe at vi kan få de til å tåle hverandre, ellers har vi et «problem».

i177889346_32806_7

Posted in Daglilivet   Comments (1)

Besøk av Simon

25/08/2009 by Heidi Nilsen

Jeg har jo helt glemt å skrive noe om lørdagen, som vi hadde besøk av Simon. Det var første gang vi skulle passe Simon her hos oss over natten. Må si jeg gruet meg litt, for han er liksom ikke så veldig opptatt av tante. Tror kanskje han tenker på meg som hun med de ekle hundene. He he he…….han er helt oppriktig ikke så veldig glad i hund og katt. Han grøsser noen ganger når han tar på Jakko. Ha ha ha…… Tror ikke at mor og far får mye mas om dyr med den gutten der. Men han sliter litt med den tanten han har fått utdelt da. Hun er nemlig veeeeldig opptatt av dyr, og spesielt hund. Men jeg får vel «kjøpe» han litt med kakebaking og annet morsomt, etterhvert som han blir større.

Denne lørdagen hadde jeg gått til innkjøp av en bil og en båt til å bade med, og såpebobler. Det funket perfekt. Vi hadde det så trivelig, men jeg må jo innrømme at man merker man er litt eldre. Men det morsomme, er at jeg oppdaget hvor mye mer man egentlig får gjort når man har små i huset. Da må man forte seg å få unna ting hver gang man har anledning. Så når klokken var 10.30 søndag «morgen» hadde jeg  fått unna mer, enn mot normalt.

 

Men han sjarmerte virkelig tante i senk. Til lørdagskvelden, fikk han sin egen lille bit av tantes barnevennlige pizza. Gutten hadde føttene godt plassert på bordet, og sa nam hver gang han bøyde seg frem for å hente en ny bit. Det er gutten til tante det,……love is in the air.

Simon og agility 008

 

Simon og agility 012

Posted in Daglilivet   Comments (0)

Agilitytrening

by Heidi Nilsen

Ojojoj, får en dag vi har hatt. Vi har vært å trent agility, og det gikk knall bra. Er så innmari stolt av hunden min. Han blir bare flinkere og flinkere. Han blir lettere å lettere å jobbe med, og han elsker det. Vi storkoser oss. Vi fikk også skryt av hun som har vært vår instruktør, samt av ei annen veldig flink jente. Fikk beskjed at jeg jobber såååå bra med Jakko, og at jeg tilpasser treningen veldig bra til han, og at jeg sørger for at det bare er positivt. Treneren vår sa at hun faktisk måtte lære av meg i forhold den ene hunden hennes, og sånt blir man jo stolt av.

i239851519_85106_7

 

Vi har helt klart funnet noe vi kommer til å drive med. Nå har jeg kun fokus på å ha kontroll (at han holder seg på banen med meg) og at vi kun skal ha masse positive opplevelser på banen. Tenker ikke noe på tiden. Vi har mer enn nok med å konsentrer oss om å gjøre hinder på best mulig måte, og ikke minst………jeg trenger masse trening på riktig handling. Stakkars Jakko, ….det er nok ikke alltid like lett å skulle følge mine kommandoer bestandig :-).

Posted in Agility   Comments (2)

Jakko skal bli pappa

22/08/2009 by Heidi Nilsen

Nå har det gått ca 5 uker siden Jakko og Fortuen ble parret. Må jo bare innrømme, at spenningen har vært stor rundt det om Fortuna har tatt seg. Men nå har vi fått et bilde av henne.

DSC01421

Må jo si at dette ser ut til å ha blitt noe. Hun har vokst noe veldig rundt magen, og med de endringene som Tatjana forteller om, som blandt annet at hun drikker mye, kan jo tyde på det også. Men vi får jo bare vente i spenning i 4 uker til.

Vi passer også Boarder Collien Tico for Camilla. Det går knall fint. Men, Jakko har noen raptus innimellom, hvor han virkelig forteller Tico hvor plassen hans er. Er tøft å se på, men sånn er det jo. De er to gutter i den rette alderen. Tico er også utrolig flink på å legge seg helt flat. Han underkaster seg med en eneste gang. Flinke gutten som ikke tar opp kampen. Det ser ofte værre ut enn det er. Men jeg synes jo så synd på han, når han velger å være i et annet rom en liten stund etterpå. Men de står også ute i gården sammen i mange timer hver dag, og det går strålende. Tico koser seg nok her. Spennende å se når de kommer hjem, åssen han reagerer da.

I dag har det vært strålende sol, så da har jeg endelig fått malt endel. Er litt stesset med at det går mot vinteren, og at jeg ikke skal rekke å bli ferdig. Hmrf……. jeg vil bli ferdig i år.

Posted in valper   Comments (1)

Agilitytrening

20/08/2009 by Heidi Nilsen

Idag har vi fått kommet igang med hverdagen igjen. Vi reiste ned til Tønsberg hundeklubb, for å være med på fritreningen til agilitygruppen. Dro litt tidlig, for å kunne se på Tarjei og Helene først, som går på videregåendekurs. Gleder meg til de er ferdig med det, sånn at vi kan trene sammen igjen. Været slo til med regn, torden og lyn når vi startet treningen, men det stoppet ikke oss. Vår tidligere instruktør var også med å trente, og jeg ble ganske fornøyd, når hun antyder at vi må har trent mye i sommer, for Jakko var så konsentrert. He he he…….måtte innrømme at det ikke var tilfelde, men at han antagelig var så fornøyd med å være igang med trening igjen. Så vi hadde en flott treningsøkt. Vi gjør bare noen enkle kombinasjoner, og korte økter. Jeg tror det er det lureste. Det tror jeg er måten å få Jakko til å være engasjert på. Kommer til å jobbe for å prøve oss å bronsemerket, som er om en mnd ca.

Posted in Agility   Comments (0)

Tur med Helene og Tequila

16/08/2009 by Heidi Nilsen

Det mest vanlige, er at folk går ut i hagen å høster epler, pærer, bringebær, osv. Jeg derimot, har vært ute i min egen hage, å høstet kantareller og blåbær. Morsomt. Det sier litt om hvordan jeg bor. Ganske landlig.

I går, var jeg skriver på dalmatiner utstillingen på øvrevoll. Fy søren så sliten jeg var når jeg kom hjem, men det var veldig lærerikt. Kan godt hende jeg sier ja hvis jeg blir spurt en annen gang (hvis de ikke har fått skrekken av skriften da).

Dagen i dag, har blitt brukt til å gjøre en hel masse. Det er det som er så slitsomt når det er helg. Det er så innmari mye man skal rekke å gjøre. Men jeg fikk et deilig avbrekk, når Helene og Tequila kom til oss. Vi tok med oss hundene ned til Revå for å la dem bade litt. De er begge to pyser, men Jakko har virkelig fått litt sansen. Han svømmer ikke, men han løper ut så det plasker rundt han. Han dukker faktisk også HELE hodet under vann. Han har blitt helt rå. Han fant på noe helt nytt i dag også. Han graver i vannet, så vann og sølespruten står ut bak han. He he he he…….vi lo godt av han da ja. Mens Tequila, var veldig kjedelig i dag. Jakko gjorde det meste han kunne for å få henne til å være litt med på å herje litt, men nei da. Hun tok livet veldig med ro i dag. Var på ingen måte interessert i å leke, løpe, eller bade noe særlig. Så Jakko hadde en masse raptus helt alene. Han hadde mye gørr som skulle ut i dag tydeligvis, til god underholdning for oss som så på.

Besøket ble avsluttet med is med varme blåbær (Helene sitt tips), og det var knall godt.

Posted in Daglilivet   Comments (0)

Kantarell og husmaling!

13/08/2009 by Heidi Nilsen

Er det mulig? I to dager nå, har jeg vært såååå motivert for å male hus. Har hoppet inn i maleklærne etter middag, og begge dagene, har det begynt å tordne og lyne etter kort tid.  Hmmmm…….begynner å lure på om det hviler en maleforbannelse over meg. He he he….. Men jeg gir meg ikke. I morgen får vi satse på at Tor med hammeren IKKE er med meg. Helge har hatt som mål at 2 av veggene skal males i år, mens jeg har som mål å bli ferdig med alt. Så da får vi se hvem vi kommer nærmest. Har veldig lyst å slippe å måtte finne frem pensler neste år også. Vil heller bruke tid på annet. Komme litt videre med hagen kanskje.

I fjor gikk jeg på kantarellkurs med Jakko. Det var ganske gøy, men jeg fikk vel ikke akkurat noe «kantarelljeger». Han begynte faktisk å spise på dem, dessuten syntes han ikke det var så veldig spennende. Jeg kunne se at han luktet soppen når vi gikk på leting etter de som var blitt lagt ut, men han valgte å bare ta en liten ekstra snus, og heller følge spor og lukt av mer spennende ting.

For å få frem en «kantarelljeger», må jeg ha kantareller til å trene med. Jeg er heller ingen reser på sopp, så jeg har ikke fått jobbet noe med den saken. Men, så av alle morsomme ting,……i min egen hage, har jeg fått meg et eget lite kantarell område. Inger Marie fant noen få stykker der i fjor, og tipset meg om at det var kantareller, og i år har det blitt dobbelt så mye. Eller, egentlig, var det Jakko som fant dem. Vi stod nemlig å pratet, når vi oppdaget at han stod å spiste på noe, og tenk……»kantarelljegeren» min hadde funnet kantareller. Men han markerte ikke med å sette seg ned å vise meg hvor de var,…..neida, han spiste dem rett og slett opp.

    Ibitza 063      Ibitza 070

Så jeg plukket inn et par stykker i dag, for å trene litt med Jakko.  Jakko fikk på sitt røde «kantarellskjerf» og vi prøvde litt gamle kunster. He he he……..jaggu begynte han på spise dem igjen. Tror ikke han er det smarteste å ta med på sopptur.

Tico har vært hos oss i dag, mens Camilla har vært på jobb. Han vil som alltid være med på alt av trening. Han er jo ikke en Boarder Collie for ingenting.

Ibitza 052       Ibitza 053

Ibitza 059      Ibitza 057

Posted in Daglilivet   Comments (0)

Blåbærtur

08/08/2009 by Heidi Nilsen

I dag har vi vært i skogen og plukket blåbær.

Min mor Hjørdis, min søster Linda, min nevø Simon og Jakko, pakket med oss litt mat, og stakk til skogs. Dagen var planlagt for et par dager siden, når det var meldt litt halv fint vær, men det var en utrolig flott dag, som kanskje heller burde vært brukt på vannet, men sånt er man ikke herre over :-). Det var strålende sol og varmt. Men selv om det var perfekt båtvær, hadde vi en kjempe fin tur i skogen, og man får alltid en god følelse i seg når man kan fylle fryseren med det man har «fanget».

Vår mor, er en reser i forhold til oss «unge» + at hun hadde en bærplukker, så hun fikk nesten fyllt opp en 10 liters bøtte, mens vi fikk endel mindre. Men det holder fint til rørt blåbærsyltetøy utover vinteren.

08082009286

08082009293

08082009295

08082009299

 Når vi er på tur, vanker det alltid en smak av mors matpakke. Da benytter jeg samtidig muligheten for litt «trening». Jakko har fått et rundstykke med servelat plassert på labben sin :-). Han får ikke lov å spise før han får kommando «værsågod».

08082009303

08082009305

 Og Jakko er kjempe flink. Venter alltid til han får lov :-). Det virket som om han også nøyt å være på bærtur. Nå har jeg i tillegg en dalmatiner med blå prikker :-). Godt vi ikke skal på utstilling på ganske lenge.

Posted in Daglilivet   Comments (1)

Utstilling Nesbyen

03/08/2009 by Heidi Nilsen

Da var en flott helg over.

Fredag pakket jeg bilen, og hentet Ann Merethe og Auroa jenta rett før kl 11. Aurora jenta er vel den herligste dverg puddel jenta som finnes. Hun og Jakko er helt klar «kjærester». Hun sier ifra når andre tisper hilser på han. Jakko er hennes. Vi skulle på utstilling i Nesbyen. Vi hadde flott vær, og stemningen humøret på topp. Det er alltid så hyggelig å dra på utstilling et stykke hjemmefra, og å skulle overnatte. Dessuten, er Ann Merethe et veldig hyggelig selskap, og vi har det moro sammen. Det morsomme er at hun ikke eier sted sans, og det har vi det mye gøy med.

Når vi ankom Nesbyen camping kunne vi ikke annet enn å le. Det bilde som vi så på internett, er enten gammelt eller litt fikset. Var litt mer slitent enn det vi hadde forventet. Ikke nok med det, dama måtte heim å hænte papira, for dæm hadde hu heime. Når hun kom tilbake, hadde hun med seg reine papyrusrullen. Ha ha ha….. Vi hadde leid plassen største hytte som het stugu. Den var gammel med god.

nesbyen 107

Vi fikk også etterhvert veldig hyggelige naboer på begge sider av stugu, og latteren lå løst over rekkverket iblandt.  Jakko var nok også ekstra fornøyd, for han hadde Auroa jenta i stugu, pluss at naboen hadde ei så nydelig Jack Russel tispevalp. Kun 4 mnd, og Jakko elsker små hunder.

bergen_nesbyen 110

nesbyen 111

nesbyen 114

nesbyen 118

nesbyen 121

nesbyen 124

nesbyen 126

Vi hadde som sagt en flott helg. Alle som arrangerte ustillingen var så hyggelige. Alt fra parkeringsvakter, til kioskvakter, osv. Tror faktisk ikke jeg har opplevde det noen sted før. Hit kommer jeg helt klart til å reise igjen. Vi hadde det også så innmari trivelig rundt Dalmatiner ringen. Alle er så innkluderene og flinke til å gi råd og tips. Lørdagen ble litt spesiell. Da fikk vel halvparten av oss blått. Til manges overraskelse. Men søndag derimot, var det bedre. Da fikk vi vår 7. CK, og det er vi fornøyd med. Men noe som var helt rått, og som fikk det til å komme et par drypp fra øynene, var når Siv og Campari ble BIS. Det var stort.

Så gikk turen hjem. Den gikk veldig greit, helt til vi kom hjem, og jeg skulle fylle drivstoff på bilen. Da klarte jeg å glemme å sjekke hva jeg skulle fylle. For vi har nemlig en bil som går på diesel og en som går på bensin. Har ALLTID dobbelt sjekket, men ikke denne gangen nei. Var så gira på å komme hjem og sliten, så jeg fyllte bare av gammel vane. Min bil er nemlig bensin, og Helge’s som vi hadde brukt nå er diesel :-(. Vi var heldigvis på Svinevoll, som er 2 km fra heimen, og når bilen begynte å nøkke litt, fortsto jeg akkurat hva som hadde skjedd, så da var det bare å stoppe så fort det var mulig. Tror vel ikke jeg kan huske at jeg har litt så kald noen gang før. Så da var det bare å ringe til Helge. Vi er da så «uheldig» å ha en kammerat som er naboen vår, og som i tillegg er bilmekkaniker, så han måtte til pærs :-). Det endte heldigvis bra. Bilen ble tømt for drivstoff  som bestod av ca 55% Bensin og 45% diesel, og trillet bort til pumpen og fyllt opp med REN diesel :-). Puh,……

Konklusjonen er iallefall at det var en flott tur, med litt ekkel slutt.

Posted in Utstilling   Comments (3)