En kjølig agilitykveld.

30/09/2009 by Heidi Nilsen

Igår fikk vi smake på at høsten har kommet, og at vinteren nærmer seg. Det var rim på jordet i går når jeg reiste til jobben. Det er noe av det vakreste jeg vet, og når sola da i tillegg er på vei opp, får jeg så inderlig lyst til å gå lang tur å nyte naturen. Men akk ja, jobben kallet.

På kvelden skulle jeg på agilityfritreningen, noe som jeg alltid gleder meg til. Tirsdagstreningen begynner ikke før kl 20-22, litt sent, men samtidig får man litt tid hjemme til å gjøre ting som BURDE være gjort. Rakk både det ene og det andre av ting som har ventet leeeeenge. Fikk telefon av Helene om vi skulle lufte hundene sammen før treningen, og det var en knall ide. Da fikk de skikkelig oppvarming. De løp som gale, trynet så lange de var innimellom, og vi terpet litt lydighetstrening samtidig. Var veldig spent på hvordan dette ville gi utslag på agilitytreningen etterpå. 

Resultat: Helene må gå tur med oss før hver eneste trening fra nå av, så hundene, spesielt Jakko får ut masse energi og gørr først. He he he……  Jakko var så i kontakt med meg omtrent hele tiden. Han tok seg IKKE en eneste tur ut av banen. Vi hadde tidenes trening i mine øyne. Vi klarte å gjennomføre alle de hindrene jeg hadde bestemt meg for uten «miss», flere ganger. Vi passerte flere hunder, UTEN at Jakko murret. Jeg er overbevist om at det var et resultat av at han hadde fått løpt skikkelig fra seg før treningen. Stressnivået hans var lavere enn det pleier.

Hi hi hi…….hadde en litt morsom opplevelse der også. Jeg hadde satt han i et av burene som er på siden av klubbhuset. Det er litt mørkt der, men bra ellers. Skulle opp å hente han for første runde på banen. Jeg så at han skvatt skikkelig når jeg kom gående, og han begynte å knurre i tillegg. «Stakkars», han ble litt rar etterpå, når han så at det var mor som kom. Hi hi hi…..

Posted in Agility   Comments (3)

Høst og sykkel

28/09/2009 by Heidi Nilsen

I dag har jeg hatt en bedre dag i kroppen. Vi har høstferie fra hundeskolen i dag, så da hadde jeg plutselig en frikveld. Hmmmmm………….hva skulle jeg bruke den til da tro? Hadde lyst til å både rydde, vaske, sykle med Jakko, osv. Men nå har det seg sånn, at kvelden består ikke av så veldig mange timer, så her må jeg velge. Æsj,……..vil alltid gjerne rekke alt. Men valget falt på sykkeltur med Jakko i skikkelig høstvind. Det var veldig deilig, selv om vi hadde motvind mesteparten av veien. Syklet opp til søster, og fikk sønn til å hente oss der. Vi er ikke så godt trente noen av oss, så da tenker jeg at 1 mil er nok.

Og som de sier i Europris reklamen, ……………kjøpte et eller annet, og hadde mer til overs, så kan jeg si at, jeg var på sykkeltur, og hadde mer tid til overs, så da fikk jeg ryddet litt også . Så da må jeg si meg fornøyd med denne mandagen.

Posted in Daglilivet   Comments (0)

Søndag på godt og vondt!

27/09/2009 by Heidi Nilsen

Idag hadde jeg en fri søndag for første gang på leeeeenge. Det kunnet vært deilig det.

Hadde avtalt med Helene å møtes på Tønsberg hundeklubb for å trene litt agility, men så ble Helene nødt til avlyse avtalen. Var veldig usikker på hva jeg skulle gjøre. Hadde også veldig lyst til å bli med søster, svoger, tantegutten og mor på turpasstur, men jeg våknet med en verkende kropp og en dundrene hodepine, og så lavt energinivå, at jeg følte at jeg ikke var i stand til å gå en løype på 5 km engang. Så for meg at de måtte hente meg med hest og slede langt inne i skogen fordi jeg ikke orket å gå på egne ben. He he he……… Helt sant! Bare det å bevege seg har vært et pes idag. Hmmmm……….prøver kroppen min å fortelle meg noe tro,………får tenke litt på det.

Enden på vise var i allefall at jeg tok meg en liten tur til Tønsberg. Måtte hente sønn uansett, så da kunne jeg være litt på klubben å trene Jakko i samme slengen. Det var jo bare å stoppe når jeg ikke orket mer. Vi hadde en fin trening. Trente tunnelinnganger i forskjellige vinkler, og noe hopp trening, og fremadsendinger over hinder. Det ble en flott økt. Deilig når man har banen for seg selv. Da kan Jakko løpe rundt, og det er ingen grunn til å stresse med at han stikker til andre hunder.

Dro også en liten tur opp til søster for å vise Jakko hva de har fått seg,………2 pusekatter. Jiiiihaaa, tenkte Jakko når han fikk se dem. Vi får nok en liten jobb å gjøre der. Han dro meg faktisk litt bortover terrassegulvet en gang. He he he…..var litt ukonsentrert der et lite øyeblikk. Den ene katten tror jeg det skal bli litt greit med. Han er ikke av de mest redde jeg har sett, men jenta er noe mer skeptisk. Men vi får være litt flinke å besøke dem hyppig nå i begynnelsen. Tror Jakko synes det er veeeeldig greit. Han vil veldig gjerne ha et pus eller to å leke med.

Nå håper jeg bare at formen tar seg opp til i morgen. Har vondt overalt. Energibeholderen er helt tom. Sliiiiten.

PS! Fikk vite i dag at «farmor» kan få besøke barnebarna snart. Gled dere,…….da blir det skikkelig bildespam på siden her. Gleder meg helt villt.

Posted in Daglilivet   Comments (0)

Ny tanteunge!

20/09/2009 by admin

I dag har det vært en knall søndag.

Dagen startet med at jeg våknet av meg selv veldig tidlig (09.00 som er tidlig for meg), selv om vi var seeent i seng etter et veldig hyggelig besøk av Helene og Frank på lørdagskvelden. Det er deilig. Da får man litt ut av dagen. Jeg var skikkelig effektiv. Har alltid vært sånn,……….er full av fart og arbeidslyst når jeg har stått opp. Mange ganger går det fort en time før jeg får kastet meg over frokost. Skal ofte bare gjøre det og det og det,……….osv. Men som sagt, jeg fikk gjort en god del ting. Prøvde til og med å lage en brøddeig, som skulle langtidsheve i kjøleskapet. Nå står de på benken å bare venter på å bli prøvesmakt. Bruker aldri oppskrift og da er det så spennende å skjære over å se hvordan det ble.

På formiddagen i dag, reiste vi til Linea og Sven Erik (Helge’s søster og hennes mann), for å beundre vårt nye tante og onkel barn. Lille Lone ble født 08.09.09. Tante prøvde å be mor om å holde igjen en dag til. Da hadde det blitt litt stilig fødselsdato. Hun var ikke helt enig med meg,……….hmmmmm merkelig, he he he…….. Men som sagt, vi fikk hilste på nydelige Lone.

IMG_7783

  Mor og datter!

Etter besøket, var det agility som stod på timeplanen. Helge skulle være fotograf for Tarjei, og Helene og jeg hang oss på for å trene litt samtidig. Vi brukte kun hindre. Vi lagde en liten fremadsendings bane, og brukte et hinder til å trene åttetall, og å bare trene å sende over hinder fra ulike vinkler. Vi hadde litt regn i ny og ne, men det gjorde ingenting. Helene og Tarjei er ikke fullt så glad i all slags vær som meg, men har de blitt venn med meg så har de blitt venn med meg,…….de slipper ikke unna. Det var utrolig deilig å ha plassen for seg selv, og vi kunne la hundene fly løse rundt. Håper vi får til det flere ganger.

Posted in Daglilivet   Comments (2)

Den 2.puberteten

17/09/2009 by Heidi Nilsen

Jeg har vært så fornøyd med at Jakko har rundet de 2 første årene for 5 mnd siden, med veldig lite antydning til den 2.puberteten. Jeg har gått rundt å tenkt at ååååå så heldig jeg har vært. Ikke noe som har gitt meg «hodebry».

For et naut jeg har vært,……….. De siste ukene, har jeg opplevd at han har begynt å brumme litt mot andre hannhunder. Han er veldig barsk. Tørr å svare. Gir meg litt finger innimellom, samtidig som har blitt mye bedre å trene med.  Jeg har rett og slett fått en hund i den 2.puberteten,…….skrekk og gru. Skulle nesten tro at noen har vridd på en bryter over natten. (Hvem fa… har vært her å gjort det :-)?) Det er helt sprøtt. En kjempe forandring er det. Nå må virkelig stopp/nei signalet på plass. Nå må det jobbes!  Hmmmmm……………men hvor lenge varer den tro? Håper jeg håndterer dette riktig, og at vi lander med alle 4 (6) bena godt plasser på riktig plass.

Men en ting må jeg legge til,…………..vi hadde en grisebra fremadsending i går, trass i puberteten og litt brumming :-). Han jobber som en gud, og særlig når han har måttet stå bundet og se at mor jobber med andre hunder og førere. Da gir han alt. Gullklumpen det 🙂

Posted in Hundelivet   Comments (2)

Jakko har blitt pappa!

13/09/2009 by Heidi Nilsen

Tenk, da har det endelig skjedd. Jakko har blitt pappa. Må jo bare innrømme at det kom ei lita tåre i øyekroken, når jeg leste på mobilen, at det kl 01.15 hadde kommet en valp. Fikk fort vite at det kl 07.15, var blitt 7 stk totalt. 3 jenter og 4 gutter. Ingen patch. Guri malla så stolt jeg ble. Nå må vi jo håpe at alle har livets rett. Jeg gleder meg villt til den dagen jeg kan få lov til å komme å se. Håper Inger Mari og Tatjana er flinke å sende meg skryte/følge med på bilder. De har vært kjempe snille å sendt meg 2 stk allerede.

Det jeg synes blir mest spennende, er hvordan de vil bli utstyrt med prikker. Åssen utseende deres blir. Får håpe at det ikke blir en som har det perfekte utseende etter min smak,………det kan bli hardt. He he he…….

Her er søteste Fortuna med sine 7 små.

01062009174

Posted in valper   Comments (5)

Agilityhelg i Arendal

10/09/2009 by Heidi Nilsen

Da var det endelig tid til å blogge litt igjen. Har vært på en fantastisk fin tur i Arendal, hvor agility stod på timeplane i 3 hele dager. Det var knall gøy. Var så heldig å hadde to flotte jenter som reisefølge,…..nemlig Helene og Tequila. Vi dro hjemmefra grytidlig fredag morgen. Kl 06.30 allered stod jeg i gårdsplassen til Helene. Turen gikk kjempe fint, og vi hadde ganske like reisevaner, he he he……..Begge liker å kose seg litt ekstra.

Vi hadde også rom sammen. Stort rom faktisk. Helene var kjapt ute med å sikre seg dobbeltsenga,…….kjekt når hun har den minste hunden, og siden vi i tillegg skulle være litt uskikkellige, å ha hundene i senga om natten. Hmmmm……..For å si det sånn, jeg har reservert dobbeltsenga neste år. Hi hi hi……Vi bodde  forresten på Hove leirsted, som ligger på Tromøya. En fantastisk flott plass med utallige tur muligheter, og veldig spennende natur. Synd vi ikke fikk tid til å nyte den mer. Dagen var fylt til randen med trening. Var nesten ikke tid til å gå på do engang.

Dette ga virkelig mersmak. Vi lærte mye nytt. Noe har jeg helt klart opplevd som en aha opplevelse, og kommer til å bruke videre i treningen. Vi lærte å lære inn slalom på en måte jeg ikke har vært innom før. Nå skulle vi la hunden tenke selv. Det var veldig riktig måte å gjøre det på for Jakko. Nå i dag på treningen gikk han slalom helt av seg selv. Jeg kjente det boblet i meg av glede. Dette var moro. Hadde også et par veldig bra handlinger fra min side i dag, i forhold til hva jeg pleier, og det er vi fornøyd med. Men jeg hadde en hund som ga meg fingeren opptil flere ganger i dag. Blir litt lei og frustrert når han er sånn. Nå vil jeg ta litt mer tak i det. Kan ikke holde på sånn.

Her er litt bilder fra Arendal turen:

IMG_7572

IMG_7571

IMG_7671

IMG_7663

IMG_7664

IMG_7672

IMG_7673

 

 
Belønning er viktig!

IMG_7683

 Så er det toppen av lykke når vi er på tur, med lange dager med masse trening……….sove i senga med mor. Senga til Helene og Tequila var også veldig fristende. Jakko hadde som fast vane, å vekke Helene og Tequila på morgenen når vekkerklokka hadde ringt.

IMG_7676

Posted in Agility   Comments (3)

Jakko skal bli pappa!

02/09/2009 by Heidi Nilsen

Hadde vel egentlig ikke tenkt til å blogge noe i dag, men så fikk jeg et oppdatert bilde av søte Fortuna som er svanger med avkom etter Jakko. Å da er det bare kul umulig å la være å legge ut skrytebilde av henne her på bloggen.

Fortunaca6,5u

He he he…………..kan ikke skjønne annet enn at det må være litt mer enn 2 valper i denne magen. Det er ennå 2,5 uke igjen før valpene er ventet. Spennende er det ihvertfall. Kommer til å gå fort. Dagene og uken flyr jo bare avgårde.

Har også vært flink i dag. Har ryddet og «rigget» bilen klar til fredagen. Da reiser nemlig jeg og Helene på agilityhelg på Hove i Arendal med Tønsberg hundeklubb. Vi er kjempe spente og gleder oss veldig til 3 dager med masse trening. Blir også moro å møte litt nye mennesker, og lære masse nytt. Håper å få til masse filming.

Posted in valper   Comments (2)