Tirsdagstreningen

25/11/2009 by Heidi Nilsen

I går var på hytta på agilitytrening igjen. For engangs skyld var det oppholdsvær. Det var veldig deilig.

Jeg fokuserte en del på starttreninger. Beveger meg rundt omkring, beveger litt armer så tilbake å belønner. Han var veldig flink på dette. Løp også litt. Dette kommer jeg til å ha fokus på hver eneste trening. Hans startkommando er frem. Det ble blandt annet satt opp hinder som stod etter hverandre på langs, hvor jeg prøvde meg på å sende han over hinder, for å hente han tilbake over hinder, så sende ut igjen. Kort fortalt, hinder slalom. Vi fikk dette veldig bra til. Jeg hadde også veldig mye fokus på å belønne etter få hopp. Fikk også endel gode tips på planlegging av belønningen. He he he,…………..mye å huske på hele tiden.

Han var veldig «på» i går. Den gutten er enten veldig av, eller veldig på. I går var det PÅ dagen. Ikke lett å bli klok på han. Alltid like spennende å se åssen dag han har når vi skal trene.

Etter trening, var vi så heldige med at alle dro, og vi fikk plassen for oss selv. Dette benyttet vi til å løpe litt løs. Fant også ut, at når han var i det treningsmoduset, kunne vi kjøre litt lydighetstrening samtidig. Det var knall moro. Hadde en veldig bra lineføring med han, i vanlig, sakt, raskt tempo og med vendinger. Hadde også innkalling med stå og dekk. Det gikk også veldig bra. Gud så moro det er å jobbe med han, når han har dagen sin.

FRUSTRERT!

22/11/2009 by Heidi Nilsen

Jeg blir så frustrert, når jeg føler at folk ikke tror jeg trener med Jakko. Argggg,………..

Han får alltid belønning for å ta kontakt med meg, jeg trener alltid på at han skal komme til meg når vi er på tur, og det belønnes. Jeg vet at jeg gjør mye feil i min oppdragelse/trening av hund, men gi meg i det minste en følelse av at jeg gjør noe riktig!!!

Noen sier at man bare skal fortsette når hunden jukser på et hinder, av andre får man beskjed om at man tillater hunden å jukse, og at man ikke er konsekvent. JEG BLIR GAL!!! Ikke lett å trene hund. Hva i svarte er riktig??? Akkurat nå kjenner jeg at motivasjonen er på vei ned en tur. Ikke bra,………..men når jeg får blåst ut litt, er vi vel i gang igjen med godt mot.

Posted in Hundelivet   Comments (3)

WONDERFUL SATURDAY!

21/11/2009 by Heidi Nilsen

He he he……………

Det kan ikke annet en sies, at når man får shoppet litt seriøst (LOVE shopping), mest julegaver, men også litt impuls til seg selv (hmmmm,…….litt dyrt kanskje), og samme dag, være med på et agilitykurs, som man får flere aha opplevelser på, og at kurs holderen i tillegg er dansk ( jeg elsker det danske språk, ikke rart siden jeg er 50% dansk), + at man har fått investert i et nytt stort deilig bilbur, DA er det en wonderful lørdag. Skal ikke mye til for å glede en «jente» som meg.

004

Vet det ikke ser mye ut, men det er ikke alltid størrelsen det kommer ann på 🙂

005

Med disse tror jeg at jeg går en varm og tørr vinter i møte, når jeg er på kursplassen, og på lufteturer i dyp snø :-). Er veldig fornøyd med at jeg har fått meg noen skikkelige vinterstøvler i hus. Har snart brukt opp mine høyt elskede fjellsko, som jeg kjøpte i Sveits :-(.

003

Gleder meg veldig til Jakko skal i bilen i morgen når vi skal på kurs igjen :-). Gutten har fått et bur som er dobbelt så stort som han hadde fra før. Det er også høyere. Tror han kommer til å bli fornøyd nå. Det bør han,…….det tar nemlig hele bagasjerommet :-). Men det er han verdt.

007

Kvelden i dag ble avsluttet med stekt andebryst med rosenkål, aspargesbønner og ovnstekte poteter. Etterpå vanker det marinert jorbær med is. Det er WONDERFUL SATURDAY 🙂

Skrytebilde

20/11/2009 by Heidi Nilsen

Må bare legge ut et skrytebilde fra tidlig i høst, eller som man også kan si fra sensommeren. Jakko har fått et rundstykke med servelat lagt på labben sin, og den blir ikke rørt, før han får lov.

08082009303

Svineinfluensa!

16/11/2009 by Heidi Nilsen

Hmmm,………….nå har jeg noen spennende dager foran meg……   Fikk akkurat vite at Tarjei har fått svineinfluensa, og vi som klemte i går, WRÆÆÆÆÆLLLLL!          

grisunge

Ja ja,………….tiden vil vise om det er veeeldig smitsom. Tarjei,…..du får en kaktus av meg hvis jeg får det altså. Har ikke tid til å bli syk nå. Skal på agilitykurs til helgen, og det ser jeg veeeeldig frem til altså.

Posted in Uncategorized   Comments (2)

Utstilling kongsberg!

15/11/2009 by Heidi Nilsen

Ja ja, da var nok en utstilling over. Den ble ganske anderledes enn forventet. Av alle hannhundene var det KUN 2 som IKKE fikk blått. Hmmmm…….litt spesielt. Til og med en champion fikk blått. Nei, dette var noe snodige greier. Men da fikk vi jo masse å snakke om rundt ringen.

Tarjei prøvde å handle Jakko i dag, sånn at han fikk trent litt før Lillestrøm. Det var egentlig litt morsomt, for da kunne jeg se hvordan han var og oppførte seg i ringen. Kunne lett se at han er litt smalsporet bak ja. Jeg stod å så fra samme vinkel som dommeren. Hmmm……….får håpe at det ikke skal ødelegge for at han skal kunne få et Cert. Men det vil tiden vise. Det var egentlig en merkelig følelse, å være på utstilling, men ikke stille allikevel :-). Tarjei ble jo også bare kastet inn i oppdrettet klassen som handler. Det ble han tatt skikkelig på senga. Men han utførte jobben kjempe bra. Han er jo den fødte handler. Underlaget var også Æsj, hunden skled veldig, så mange av dem ble stående litt krøkkete.

Godt det bare er 2 uker igjen til neste utstilling. Har vel egentlig ikke de høyeste forventingene til den, siden det er årets største utstilling, og garantert maaange flotte hunder, men en flat rød hadde rettet opp dagens blå :-). Men tiden vil vise.

Uansett, så er det så trivelig ringside når vi er på utstilling. Vi er en hel gjeng, som prates å har det så hyggelig.

Gastroskopi

12/11/2009 by Heidi Nilsen

Ååååå for en deilig følelse å være ferdig med denne undersøkelsen. Men en ting må jeg innrømme,…….jeg gruer meg ikke på noen som helst måte til at jeg skal ha ny undersøkelse om et år. Jeg ba om å få en sprøyte, som har en veeeeeldig beroligende effekt, og det funket helt perfekt. Så når jeg hører at andre skal ha en slik undersøkelse, tror jeg at jeg fint skal klare å få dem til å grue seg mindre. Det var IKKE noe ille. Men nå er det gjort, og det var absolutt på tide. Jeg hadde spiserørsbetennelse, og nå er det medisiner fast, i laaaang tid fremover. Godt å vite at det er en grunn til at man har så vondt innimellom. Men nå blir det sikkert mye bedre, og det ser jeg frem til.

Hadde sinnsykt lyst til å være med på agilitytreningen i kveld, etter en så flott dag i går, men jeg får vel vente til i morgen eller lørdag, siden jeg har litt dop innenbords. Tror også at Jakko blir litt skuffet i kveld,…..nå som far har vært borte, har han fått lov til å ligge i senga hos mor, og jeg juger ikke, men han ligger på armen til og med. Ha ha ha…….. Når katten er borte, danser musene på borde.

Posted in Uncategorized   Comments (0)

Agilitytrening og litt mer!

11/11/2009 by Heidi Nilsen

I dag har jeg sagt ja til å ha valpkurs etter jul ,……..grue glede litt. På tide nå kanskje! Det kommer helt sikkert til å gå bra. Men alt «nytt» er jo ofte litt skummelt.

Har også vært på agilitytreningen i ridehuset i dag. Det er så knall fint å trene der. Det er lyst, og tørt, og lite avsporings muligheter der, untatt en som så gjeeeerne vil tisse på vantet. Jobber intenst med å kontrollere han på det. Går ganske greit. Hadde kun to nesten ulykker, som jeg klarte å avverge i grevens tid. Det får man vel være litt fornøyd med, når man har en gutt i sin beste pubertetsalder. Men tilbake til selve treningen. Vi hadde en knall flott dag i dag. Vi var også så heldige å fikk noen veldig gode råd fra Kjellaug, som virket, og som vi skal fortsette å trene på. Det gjaldt både avstand til hinder, slalomterping, og ikke minst forslag på å plassere meg litt anderledes på banen. Det var så gøy når jeg merket at vi fikk det til mye bedre. Rart det med treninger. Noen ganger kommer man hjem med hue hengende ned, mens andre ganger, sånn som i dag, føler man at man svever på en liten sky av litt lykke, fordi man føler at man har fått til noe. Det er endel av det å leve.

Nå sitter jeg her å bare venter på at morgendagen skal være overstått. I alle år som jeg kan huske, har det å skulle få slangen ned i halsen vært en «skrekk» å måtte gjøre. Nå er dagen nesten kommet som jeg skal møte en stor frykt,……… æsj, fytte py, usj,……….grue grue. Men det er nå en trøst, at det er mange som har overlevd en sånn undersøkelse før meg, he he he……….. Men en ting er sikkert,……jeg skal ha MAKS dop som de kan gi når jeg skal gjøre det.

Ustilling og agilitytrening!

08/11/2009 by Heidi Nilsen

Da er nok en helg over. Kjedelig! Har hatt en flott helg med mange opplevelser.

Fredag var jeg en liten tur innom valpene. Må forte meg nå som de er leveringsklare. De er så herlige. De lukter så deilig, og de er så deilig å bløte. Det er utrolig morsomt å observere dem når de leker og utforsker. Må jobbe hardt med meg selv for å ikke falle for fristelsen til å ha en aldri så liten levergutt selv.

Lørdagen var det endelig tid for utstilling igjen. Det har vært altfor lenge siden sist. Begynnelsen av august var sist gang, og nå snakker vi november. Hmmm,…………. Takket være så langt opphold, var nervene litt på plass igjen. Men, ikke så mye som det har pleid å være. Det er liksom ikke så skummelt lenger nå, som jeg har blitt kjent med så mange, og nå føler jeg ikke lenger at folk dømmer meg og hund pga dårlig handling. Jeg har i tillegg vært litt flinkere med å trene med han, og det merker jeg at jeg får belønning for på utstillingene. Vi hadde en flott dag i Letohallen. Jakko hadde kontakt med meg omtrent hele tiden. Det er så deilig følelse. Vi begynner å bli et flott team. Han er oppmerksom på mor. Vi var også så heldige å ha med Helene. Vi trives veldig godt med hennes selskap på turer. Jakko ble faktisk litt sjalu når hun koset med en annen hund på utstillingen. Jakko synes nok at Helene er litt bare hans.  Det var også koselig å få vise Helene vår utstillingsverden. Vi håper at hun en dag blir endel av den med oss. Det er nemlig en veldig trivelig «galskap», som bare må prøves for å forståes. Men tilbake til ustillingen. Vi var ganske flinke. Vi fikk 1.plass i åpen klasse, med CK. Men i vi fikk ingen plassering etter dette. Men CK er vi fornøyd med, og når vi i tillegg ble plassert som nr. 1 av 4 stk i åpen klasse, er vi enda mer fornøyd. Men vi kan vel ikke annet enn å innrømme at det er noen hunder vi ønsker skal få rykket opp i championsklassen, sånn at det er mulig for oss andre å få et Cert eller to eller kanskje tre også. He he he he…………

Søndag tok jeg med meg Jakko på klubbhuset, og trente agility helt alene. Det ble en veldig bra treningsøkt. For det første, er det knallmoro for Jakko å løpe fritt rundt på hele området. Da koser han seg skikkelig. Jeg satte opp 5 hindre, og en slalom. Jeg trente mange varianter med hindrene, og med blandt annet endel fremadsening over 4 hindre. Det gikk kjempe bra. Når jeg har ren fremadsending går det knallbra, men når jeg kommer inn i en naturlig fremadsending etter et annet hinder, blir det lett litt kaos. Da har han lett for å vente på meg. Det får jeg prøve å få noe hjelp med. Bestemte meg også for å prøve å gå slalomen uten bånd. Det fikk veldig bra. Den første gangen gikk han inn med veldig fart, og da ble det annenhver. Bestemte meg da for å gå med bånd et par ganger først. Etter det gikk det veldig bra. Han senket farten litt helt av seg selv, og gikk alle pinnene riktig hver eneste gang. Så nå er jeg kjempe stolt over han.