Agilitykurs i Aurskog!

27/02/2010 by Heidi Nilsen

I dag har jeg vært med Helene på agilitykurs med Geir og Ann Karin i et ridehus i Aurskog. Var veldig spent, for Helene har skrytt veldig mye av dem. Nå har jeg kommet til et punkt, hvor jeg har begynt å ha en mening om hva jeg forventer/trenger fra en instruktør. Har tatt en avgjørelse ang et par stykker som jeg har trent for/vært på kurs med tidligere, og det føles egentlig veldig godt. Har nemlig opplevd å reise hjem fra trening/kurs med selvfølelse som har vært langt ned i kjelleren, og sånn skal det ikke være.
Men som sagt, jeg var veldig spent. Konklusjon,………jeg skal på flere kurs med Geir :-). Kurset varte i 5 timer, og det er utrolig hvor mye vi rakk på den tiden. I tillegg, holdt Jakko ut nesten til The bitter end. Han var full av arbeidslyst i dag, og jeg hadde ikke så store problemer med snusingen hans, som jeg pleier. Vi har også for første gang, løpt hele baner flere ganger, og det var knall moro. Det er også første gangen jeg har opplevd at jeg får tilbakemelding på at jeg faktisk kan «ta» Jakko for ufin oppførsel ved første ufine oppførsel. Bare det fikk meg til å føle meg «trygg» på hva de andre mente og tenkte, og ikke minst, at det er greit å ta han for det :-). Han trenger litt «klar» beskjed noen ganger. Det er jo engang sånn med oss mennesker, at vi er litt opptatt av hva andre mener og tenker om oss ;-). Jeg er nemlig ikke helt enig i at man skal tillate ALT i begynnelsen. Det er et par ting jeg tenker at skulle vært plukket bort litt tidligere.  Jeg fikk også et tips i forhold til slalom etter et hinder, som jeg kommer til å bruke.  Jeg gleder meg veldig til vi skal på del to av kurset, og noen uker, og håper at jeg klarer å utvikle meg litt frem til da. Jeg må huske å IKKE stresse sånn. VENTE, VENTE, VENTE………….Da går alt så meget bedre :-). Blir for ivrig når det går bra.

En liten videosnutt av dagen idag:

http://www.youtube.com/watch?v=HgczJKwgzPo

Posted in Agility   Comments (2)

Det snør det snør, tiddelibom………………

21/02/2010 by Heidi Nilsen

For et snøfyllt helg det har vært. Føler at vi er i ferd med å snø inne. Jakko har ikke lenger noen uteplass. Helge prøvde å kjøre snøfreser bak på terassen, men det gikk ikke. For mye snø. IMG_9008

  
IMG_9013

IMG_9020
Dette er hundegården. Gjerdet er faktisk 180 cm.

IMG_9045
Dette er utsikten ut av vinduene på kjøkkenet.

 

Jeg brukte Jakko som plog til egen lufteplass. Jeg kastet noen istapper ut i snøen, sånn at han lagde seg vei i snøen. Da fikk vi litt plass som han kan lufte seg på i morgen tidlig.

IMG_9063

IMG_9065

IMG_9071

IMG_9077

IMG_9076

IMG_9105 (1)

IMG_9088

Posted in Daglilivet   Comments (4)

Kaldt, kaldt, kaldt………….

by Heidi Nilsen

Fredag tok jeg og Jakko fatt på veien opp til Bø. Vi var heldige å skulle få overnatte i campingvogna sammen med Hanne. Var veldig sliten og trøtt når jeg startet kjøreturen, og jeg fikk ikke dratt hjemmefra før kl 19. Det var et utrolig snøvær når vi kjørte i tillegg. Det var ganske slitsomt. Men jeg stresset ikke. Når vi kom opp til Bø, blåste det omtrent storm. Det var noe så sinnsykt kaldt. Jeg og Jakko sov i spikerteltet på madrass. Det var litt kaldt på natten, men jeg hadde kledd meg godt. Jakko er egentlig ikke noe under dyna hund, men den natten lå han faktisk under dyna sammen med meg. Er glad jeg valgte å ha han der, og ikke i buret. Tror det ville blitt kaldt for han. Våknet noen ganger i løpet av natten, av blåsten utenfor, og et par ganger av at det var litt kaldt. Hadde på ingen som helst måte lyst til å dra på utstilling når jeg våknet. Vi ankom utstillingen i veldig god tid. Deilig. Men den turen fra bilen og inn i hallen er det kaldeste jeg har opplevd noen gang tror jeg. FYTTI inn i granskaugen så kaldt. Tror ikke jeg kan huske at jeg har fryst så mye før. Men vi kom oss iallefall inn. Jakko lå med dekken på hele tiden i hallen, for med dørene oppe hele tiden, og sterk vind, ble det igrunnen ikke så veldig varmt der inne.
Jeg fikk sett på de fleste av de jeg ønsket å se i agilityringen. Det var kjempe gøy. Flinke Marit og Petra gjorde 2 kjempe omganger, og vant både agility og hopp. Hurra for dem :-).
Så var det endelig vår tur i ringen. Motivasjonen var veldig lav. Kulda hatt drept den. Men vi fikk av oss dekken, skjerf og jakke, og fant vår plass i ringe. Jakko var såååå super. Han jobbet 100% for meg, og bedre enn det kan det jo ikke bli. Når vi stod foran dommeren, stod han helt bomstille, og bare så på meg. Han rørte seg ikke av flekken <3. Vi endte oppe med en flat rød. Vi var 6 stk i åpen klasse, og vi var kun 3 som fikk rød. Vi endte på 3. plass. Ble faktisk veldig skuffet over at han ikke fikk CK. I det siste har jeg mistet litt futten i forhold til utstilling. Føler det som litt håpløst. Dette er et spill, som jeg og Jakko mangler noen brikker i. Har mye tanker rundt det. Kanskje like greit at det er 2 mnd til neste gang. Kanskje de "mørke" tankene har blitt litt lysere da.

Ny helg og nye muligheter!

12/02/2010 by Heidi Nilsen

Da er en ny helg på trappene, og det er helt greit.

Helgen skal fylles med hyggelig besøk, masse scrapping og god mat og drikke.
Så avsluttes den med utstilling i Letohallen. Det blir kjempe kos å møte folket igjen. Må innrømme, at etter forrige ustillingsresultat, har jeg litt lave forventninger. Det er vel ganske naturlig, når man en helg får cert, så neste, når man synes man gjør en bra jobb i ringen, og hunden er fin og ender opp med blått. He he he,…………det er det som er spennende i dette gamet. MAN vet aldri utfallet. Men CK hadde kunnet rettet mye på den blå vi fikk sist :-).

I går var vi på agilitytrening. Det var på tide. Det var 2 uker siden sist, og det har jeg merket på en viss Jakko. Han koker nesten over om dagen. Vi begynte med å skulle trene på stigen. Han var så klar og konsentrert, helt til ei prikkete frøken gikk litt i klinsj med en annen hund. For å si det sånn,…………..da mistet vi litt kontakten, jeg og Jakko. Klart en prikkedame og masse bjeffing er MYE mer spennende enn mor. Hrrrmf……….
Men vi fikk da til en ok trening. Når jeg er på treningen i messehallen, har vi det så moro med burtrening/lek. Når vi er ferdig med vår runde, ber jeg han gå i buret, og selv om vi er midt i banen løper han som bare det for å komme seg til buret. Han kan godt finne på å hoppe over et hinder på veien. Han er så søt da <3. Selv andre hunder kan han overse.