Påskeferie!

31/03/2010 by Heidi Nilsen

Da erklærer jeg herved påskeferien for startet!

På mandag kom Helge hjem fra Usa. Det er alltid spennende. Da stimler vi oss nesten rundt kofferten hans, for han har svart belte i gavehandling. Det setter vi alle pris på. Denne ganger fikk jeg virkelig gaver som var perfekte. Jeg fikk en brett til min bærbare pc, med vifte i. Veldig praktisk for meg som sitte med den i fanget hele tiden. Da får jeg kjølt ned både bena mine og pc. Den har vært flittig i bruk fra dag 1. Så fikk jeg koffert til scrappesakene mine. En sånn har jeg siklet på leeeeenge. Nå er den blitt til virkelighet :-).

mars 007

mars 013

Selv Jakko får gave. Denne ble flittig brukt på agilitytreningen dagen etter. Den virket veldig bra som belønning!

mars 006

Posted in Daglilivet   Comments (0)

Det skal ikke være enkelt!

29/03/2010 by Heidi Nilsen

Ting er ikke alltid enkelt!

Den første som skulle hjelpe til med å kaste belønningen til Jakko, velger å kaste fra seg belønningen, fordi hun ikke tør mer. (Jakko har nemlig en tendens til å være litt «ufin», hopper opp, og blir litt voldsom,….SKAL HA LEKEN) . Dette er noe jeg har bestemt meg for at han ikke skal få lov til. Gutten veier tross alt noen kilo, og det kan fort bli skader av det også. Dessuten er det ikke hyggelig å ha en stor dalmatiner klatrene på seg.  Han skal sammarbeide med meg, og oppføre seg, og helst ha alle 4 ben plantet nede på bakken :-).

Så kommer nr. 2 og skal hjelpe. Den personen velger å jazze opp Jakko, så han hopper å spretter, og gjør seg selv til en MYE mer attraktiv person enn meg som er fører, og tar helt over styringa spør du meg, og roper at jeg skal følge på han, som bare starter hele løpet av seg selv.

Trodde kanskje det var greit å lære hunden at det er jeg som bestemmer når vi skal starte,….IKKE han. Særlig med han som velger å ikke samarbeid innimellom. Da synes jeg det er greit at belønning kommer i etterkant av et sammarbeid, IKKE etter å ha tatt seg til rette.

Det sier vel seg litt også, at når noen blir redde for hunden min når de holder belønningen, så bør det en adferdsendring til.

Dette gjør trening enkelt,…….NOT!

PS! Vi hadde ellers en veldig bra treningsøkt. Jakko gikk bra på slalomen og på felt. Skal fortsette å ha fokus på disse samt på hjulet. Tror også jeg kommer til å være mer kritisk til hvem jeg ønsker hjelp fra.

Posted in Agility   Comments (3)

Agility, agility og «little bit love»!

24/03/2010 by Heidi Nilsen

Jepp, helgen gikk som jeg håpet :-).

Vi reiste hjem, med en dose ny motivasjon, en tanke om hvordan vi skal trene og litt selvtillit i bagasjen etter kurset med Geir. Jeg er helt klar på at jeg skal på flere kurs med han.

Selv om han (etter vårt nivå iallefall)  laget en vanskelig bane på starten, og selv om vi klønet det skikkelig til i starten, kom vi oss gjennom hver eneste bane, og det også uten å føle seg «mislykket». Jeg er storfornøyd med at jeg får konkrete tips/tilbakemeldinger om hva jeg bør stoppe av Jakko sin oppførsel noen ganger. Han står ikke bare å observerer, men gir meg tips, som faktisk funker. Han er vel nesten den eneste også, som gir meg tilbakemeldignger på at Jakko faktisk ER ukonsentrert noen ganger. Det er ikke bare jeg som handler galt, eller Jakko som skal avreagere pga av et eller annet. Han velger faktisk å være opptatt av alt annet enn det han skal. Det som er så fantastisk også, er at når vi har vært på kurs hos Geir, viser Jakko en helt annet glede og motivasjon når han er på banen, og spesielt på hopphindrene, enn jeg opplever på andre steder. Knall moro.  Det skjer antagelig noe med meg også der :-). Vi avsluttet det 5 timer lange kurset med to strålende runder på banene, og det må man være fornøyd med.

I går var det første trening etter kurset, og for første gang hadde jeg en skikkelig plan på hva jeg skulle konsentrere meg om. Det som skulle være hovedfokus, var hjul, slalom og felt. Det ble en kjempe vellykket trening. Er så heldig å få masse hjelp av Ingrid når hun er på trening. Det setter jeg veldig pris på. Hun er kjempe dyktig. Hjulet gikk veldig bra. Målet er å få sikret riktig hopp gjennom hjul. Slalom gikk også bra. Faktisk bare en gang hvor han gikk feil. Felt ble også knallbra. Han hadde mer fart enn han har pleid, og han stoppet veldig bra på feltene. Dette skal vi fortsette å terpe litt på :-). 

Vi er også veldig fornøyd med at vi har blitt flyttet over på klasse 1,2,3 treningsgruppen. Her er vi sammen med mange tidligere treningskammerater, + at Jakko og Ronja får levd ut sin kjærlighet. Ronja overfaller Jakko hver gang, og rundslikker han i ansiktet. Hun står utenfor buret hans å dytter å vil inn, og slikker. Hun er bare sååååå nydelig. Jakko blir nesten helt paralysert når hun kommer. Får ta med kamera neste gang å filme Ronja in love 🙂

Posted in Agility   Comments (2)

Hyttetur!

19/03/2010 by Heidi Nilsen

Himmel og hav så fort dagene går.

Var på hyttetur med Cathrine og Tore forrige helg, og hadde planer om å blogge om det så fort vi var hjemme, men akk a meg,……..det har jeg ikke rukket gitt. Men da får jeg forte meg å gjøre NÅ, for i morgen er det agilitykurs igjen med Geir, og da håper jeg at jeg har den samme gode følelsen når jeg kommer hjem som sist, og får lyst til å blogge om det. Den som venter får se.

Men tilbake til forrige helg. Vi hadde en nydelig tur. Jakko var spinnvill hele tiden. Hadde han kunnet prate, er jeg overbevist om at han hadde gått rundt å sunget «Jag e lykkelig, jag e lykkelig……………..». Det var som om han svevde på en rosa sky. Etter opplevelsen i fjor, saumfarte jeg gulv og kriker og kroker med lommelykt etter musegift med engang vi kom opp. Ville nemlig ikke oppleve å måtte kaste meg over hund, og grave musegift ut av munnen hans en gang til. Cathrine og jeg fikk scrappet en hel masse denne helgen. Vi fikk også servert deilig mat av vertskapet. Lørdagen var en nydelig dag som ble nytt i solveggen. Vi er kjempe taknemlig for å få lov til å få være med på hytta til Cathrine og Tore.

mars 2010 025

mars 2010 060
 

mars 2010 046

 
mars 2010 044

Her er en liten snutt fra min og Jakko sin skitur.   http://www.youtube.com/user/ageprikk?feature=mhw4#p/a/u/0/mAm8h8ZwP_Y

Vinter møter våren!

04/03/2010 by Heidi Nilsen

Jeg er 100% ærlig, når jeg sier at jeg elsker vinteren.

Hadde ikke trivdes uten de 4 årstidene. De skaper forventninger om noe der fremme. Alle årstidene har sin sjarm. Vinteren, er tiden for innekos og hygge, skiturer og hyttekos. Uten vinteren, hadde vi ikke kunnet oppleve den gleden og kriblende følelsen vi får, når vi oppdager at våren ligger å lurer rett rundt hjørnet. 

Vinteren er i ferd med å møte våren her i Fon.

Vinter møter våren 2010 005

 

Vinter møter våren 2010 007

Vinter møter våren 2010 009

Vinter møter våren 2010 011

Posted in Daglilivet   Comments (1)