Drømmen som ligger på vent!

28/04/2010 by Heidi Nilsen

Åååå jeg kjenner et sånt kjempe sug etter en liten valp. Jeg har  i 1 1/2 stått på liste som valpekjøper hos en oppdretter i Danmark. For en liten tid tilbake, tok jeg til vett (litt usikker på akkurat det 😉 ), og ga beskjed om at jeg ønsker å vente et år til med å skaffe hund nr. 2.  Hver dag er jeg inne å følger med på dagboken hvor «min» valp er. Kjenner på angeren noen ganger ja :-). Men,….. jeg har begynt å lære at man skal høre på sin 6.sans og magefølelse, og den sa at jeg og Jakko trenger et år til med læring og feiling, som kan komme en liten valp til nytte.  Dagboken til «min» valp kan du se her:  http://www.vitovani.dk/D-kuldet.htm

En dag er det vel vår tur. Gleder meg til den dagen jeg kommer hjem til Jakko med en liten bylt. Han elsker små bylter. Det tror jeg nok at vi må få festet på film.

Men frem til det, er det meg og Jakko det handler om. Vi får  fortsette å «kjempe» vår «kamp» på agilitybanen sammen.

Jakko har blitt 3 år!

22/04/2010 by Heidi Nilsen

Dårlig samvittighet ja……….Jakko ble 3 år på tirsdag, og jeg husket det ikke før på kvelden. Hmmm,…..skuffet over meg selv. Men jeg tror han var strålende fornøyd uansett. Den endte opp med å bli «feiret» på en perfekt Jakko måte. Vi møtte nemlig en nabo som har en pointer på 9 mnd. Det var første gang de møttes, og vi slapp dem løs (fyyyy,….båndtvang, men…..) i skogen rett ved oss. Fy søren så moro de hadde det. Pointeren tok nesten knekken på Jakko. Han hadde så innigranskaugen fart og energi. Jakko var rimelig utslitt til slutt. Han ble så sliten, at han så kun en mulighet for å stoppe dette dyret ,…..nemlig stygg takling. Hvis jeg løper inn i siden på han, SÅ må han stoppe litt  sånn at jeg ikke henger etter. He he he,………. Men det stoppet han bare for noen få sekunder. Vi fant ut at dette må gjentas. Egentlig var vi på vei for å sykle en tur, men etter å ha syklet kun noen få meter, stoppet Jakko å stod helt stille. Han syntes rett og slett at han hadde fått nok mosjon den dagen. Søtingen det. Vi satte opp noen pinner for slalomtrening i hagen etterpå, og det gikk kjempe fint. Vi tok også noen runder med «rundt» kommando.

Vi har også tilbakelagt en flott ustillingshelg i Bergen. Vi er kjempe fornøyd med resultatene. CK begge dagene, og cert som forsvant rett foran nesen vår den ene dagen. Ikke første gangen det. Men når vi er 9 hunder utenom champions og vi kun er 2 stk som får CK, MÅ vi være kjempe fornøyde. I tillegg ha jeg og Jakko har virkelig funnet tonen og gleden sammen i utstillingsringen, og det gjør det hele bare enda bedre.

En smak av sommer!

11/04/2010 by Heidi Nilsen

I dag har det vært nok en fantastisk dag. Er veldig fornøyd med at en sånn dag faller på en søndag. Dagen har blitt utnyttet maksimalt. Vi invititerte Linda, Claudio og Simon på vafler og pølsegrilling. Bilder sier mer enn ord!
11. april 2010 008

11. april 2010 012

11. april 2010 011 
 
11. april 2010 010

11. april 2010 003

Litt baking ble det også tid til!
11. april 2010 014

Posted in Daglilivet   Comments (0)

Årets første utetrening!

10/04/2010 by Heidi Nilsen

I dag var vi en gjeng som møttes for å trene agility ute. Første gang i år for vår del. Dette gledet jeg meg masse til. Det var jo bare umulig å ikke gjøre det. Strålende vær, og det å kunne være ute i mange timer i sånt vær,….mmmmmm. Me like! Gledet meg også til å prøve slalom med bøyler på Jakko. Ingen av oss har prøvd dette før, men jeg har stor tro på det. Da vil hunden lykkes hele tiden, og man kan også trene på at han blir selstendig og sikker på inngangen, og jeg kan flytte meg lenger vekk fra slalomen etterhvert. Visste at han mest sannsynlig kommer til å hoppe ut i begynnelsen, derfor var det å starte med bånd de første gangene. Jeg synes han aksepterte bøylene raskt, og det var jeg fornøyd med. Har en sliten gutt her hjemme i dag. Avsluttet treningen med å trene fremadsending. Men mesteparten av tiden i dag ble viet til slalomen.

Her er det aller førster forsøket:
http://www.youtube.com/watch?v=5H4EqCKUdK4

Andre forsøk:
http://www.youtube.com/watch?v=4jOGo7efuII

Dette gikk jo ganske bra!

Siste gang på første økt:
http://www.youtube.com/watch?v=Nfph8sjxkvs

Synes vi fikk det til bra jeg :-). Han gikk også uten bånd på 4 pinner på neste økt, og det gikk veldig bra!

Posted in Agility   Comments (2)

Jeg visste det!

07/04/2010 by Heidi Nilsen

Siden Jakko var ganske liten, har han vært ganske opptatt av lukter,…..spesielt jente/dame lukter. Han har etter min mening, og etterhvert av andre også fått stempelet litt over middels opptatt av det andre kjønn.

Har lurt litt på om ikke jeg skulle starte firmaet «Jakko på sporet» ,»Har du mistet/savner ei tispe eller dame, Jakko tar saken». Han kunne blitt hundenes svar på «Tore på sporet». Han er helt rå på å følge tispespor. Har stadig gått tispespor på treninger vi,….grrrrrrr………………

I den siste tiden, når jeg har gått tur med Jakko har jeg opplevd at han plutselig blir veldig opptatt av noe inne i skogen. Han går med nesa høyt i sky, og er veeeeldig interessert i noe der inne. Når vi hadde Action, kan jeg ikke huske at han var sånn noen gang. Men tilbake til Jakko. Jeg har konkludert med at min hund antagelig har blitt veldig opptatt av rådyr, og at det må være det som lokker hans nysgjerrighet. Har ikke vært så fornøyd med det akkkurat. Har ikke noe særlig lyst til å slippe han da. I dag, var vi så heldige å få hilse på en meeeeget kunskapsrik mann når det gjelder jakt og alt som har med det å gjøre. Han både bor og jobber med jakt hele året for noen av de «mektigste» i vårt land. Hyggelig fyr. Jeg fortalte at Jakko plutselig har blitt så ille til å slå om å gå på overvær, og at jeg antok at det må være noen rådyr som frister,……men neida! Mannen kunne fortelle meg at vi er godt inne i revens brunst periode, og at det var nok det min hormonbombe luktet…………WHAT,………Jakko tenner på rev også!!!!!

Der fikk jeg bekreftet at han har noe over middels kjønnsdrift. Se opp for prikkete rever folkens…………….

Posted in Hundelivet   Comments (5)

Påske og ny dalmatiner!

03/04/2010 by Heidi Nilsen

Ja kjære lesere, jeg tror det har sneket seg inn en ny liten dalmatiner i familien! Han er utrolig snill. Han har sjarmert oss alle helt i senk. Hans «kennel» navn, er Simon.

Påsken 2010 016

Hi hi hi hi,…………..er han ikke søt :-).

Ellers har dagene gått med til ting man ikke har tid til ellers . Som blandt annet baking. Påsken 2010 001

 

Påsken 2010 005

Jakko slapper skikkelig av. Han bærer på en liten hemmelighet som han vil  fortelle om en av dagene :-).

Påsken 2010 018

Posted in Daglilivet   Comments (1)