En helt vanlig treningsdag!

30/06/2010 by Heidi Nilsen

valper juni 2010 003

 valper juni 2010 004

Skal vi snart gjøre noe…………..? Min tur snart………..?

 

 

jakko2

 jakko3

 jakko4

 jakko

Vi hadde en fin treningsøkt. Tok det litt piano, siden vi hadde det uhellet på søndag. Selv om han ikke har vært verken halt eller sett ut til å ha noe problem verken dagen etter eller i dag, valgte jeg å ta det veldig pent. Vi har også funnet en veldig bra forsterker nå…………..babymat.

Tusen takk til Marit som har vært fotograf 🙂

Posted in Agility   Comments (1)

Ferske reker og agilityvenner!

27/06/2010 by Heidi Nilsen

Vi som hadde vært på kurs med Peter i helgen, ble invitert hjem til Ann Karin og Puma på ferske reker i dag etter kurset.

Hagen hennes, sitte plassen, rekene, stemningen og folkene, var som «klippet» ut av et ukeblad…………….dere vet sånne bilder som skal sette oss i sommerferie og late hagedager stemning,…………….med god sommermat, vin, surrende bier og blomsterduft.

Agilikurs Peter Holmberg 024

Agilikurs Peter Holmberg 026

Agilikurs Peter Holmberg 028

Agilikurs Peter Holmberg 029

Agilikurs Peter Holmberg 027

Agilikurs Peter Holmberg 031

GOD SOMMER TIL ALLE AGILITYVENNER……….. Nå blir det nok litt til og fra på oss alle frem til høsten………….

Agilitykurs med Peter Holmberg!

by Heidi Nilsen

Denne helgen hadde jeg gledet meg lenge til……………en hel helg på kurs med Peter Holmberg!
Har alltid vært så misunnelig på de som har jobbet turnus, og som har kunnet gå på kurs med han på dagtid, når den muligheten har vært der.
Har vært på en kursdag med han før, og jeg likte det jeg opplevde……………han forklarer så utrolig bra, han er så flink til å få oss til å lykkes,……….(tror vi allefall), han bruker mye humor, og det digger jeg……………

Jeg dro med troen på en kjempe helg…………. Solen steiket, og været var topp,…………eller var det egentlig det?
Det var veldig varmt, og Jakko var faktisk «sliten» før vi begynte. Ikke bra utgangspunkt.
Peter er heldigvis en person som leser hundene våre godt, og han er flink til å si vi «stopper der», så vi jobbet korte økter.

Oppsummering Lørdag:
Hund med lite energi, handler som slet med å bruke riktig arm på rett plass, lærte endel nytt og nyttig, totalt sett en middels bane»opptreden». Bob bob følelse.

Agilikurs Peter Holmberg 017

Så kom søndagen……….myyyye bedre agilityvær. Litt kjølig vind, overskyet med glimt av sol innimellom. Deilig tenkte jeg. Da kanskje vi har hund som virker litt mer.
Den gang ei……….han hadde helt klart mer energi, men var myyyye ukonsentrert.
På de to første banene endte det opp med å sette hund i bil, kutte ned til halve banen/dele opp, for i det hele tatt å få prøvd å handle de forskjellige «momentene» som var selve treningen. Så når vi har bygget en ny bane med litt spennende hinderplasseringer, og med litt dårlig motivajson etter de forrige banene, startet det KNALL BRA………….Jaaaa, tenkte jeg nå er vi igang……..så blir den ene svingen for «skarp» for Jakko, og han tråkker feil/tråkker over, og begynner å halte.
Da var det stopp for oss resten av kurset. En nervepirrende periode etterpå, hvor man krysser fingre for at han ikke fortsetter å halte. Det ser ut som det ikke er så ille. Han halter iallefall ikke nå. Fikk virkelig en liten påminnelse over hvor sårbare man er i agility med «kun» en hund. Man kan fort bli lammet hvis hunde blir skadet.

Oppsummering søndag:
Hund som var ukonsentrert. Fikk ikke til noe som helst. Bortkastet dag føles det som, og det har ingenting med instruktør å gjøre, for han er dyktig. Jeg er nok ikke noe naturtalent når det gjelder handling, men jeg tror jeg kan tørre å påstå at noen ganger er det faktisk Jakko som er problemet ikke meg. Jeg «dømmer» han til 20% av problemene akkurat  i dag.

Agilikurs Peter Holmberg 019

 

Agilikurs Peter Holmberg 021

Fridag!

25/06/2010 by Heidi Nilsen

Det er fredag,………….jeg har hatt FRI………….uten å skulle noe bestemt, og med «rett» til å bruke dagen til akkurat det som har falt meg inn.

Det å kunne ta med seg Jakko kl 10 en helt vanlig formiddag, mens «alle» andre er på jobb, og gå en tur i vårt «lille» Danmark som jeg kaller den lille bøkeskogen som ligger rett bak huset her……………….det kan man kalle lykke!

Div. juni 120

 

Div. juni 122

 

Div. juni 126

 

Div. juni 113

 

Div. juni 131

 
 
Div. juni 139

 

Div. juni 141

 

Div. juni 143

 

Div. juni 146

 

Dette viser hvor variert det er i den lille skogen vår………..her går det fra grusvei til bøkeskog, til granskog……… en kjempe koselig runde å gå.

Alexander har bursdag!

by Heidi Nilsen

Hurra hurra Alexander hadde bursdag 24. juni. Dagen ble markert med litt familie.

alex bursdag 002

 alex bursdag 006

alex bursdag 009

 

alex bursdag 011

 

alex bursdag 013

 

alex bursdag 014

Posted in Daglilivet   Comments (0)

Jakko spurvekiller!

23/06/2010 by Heidi Nilsen

Er nå i ferd med å innse, at jeg har en «drapsmaskin» på 4 ben. I vinter måtte en mus bøte med livet, etter at min hunds jaktinstinkt våknet til live.

I går, var det en spurv på stien i skogen, som av en eller annen grunn, IKKE fløy av gårde når Jakko oppdaget den, men bare løp bortover å flakset med vingene.
En liten «skal vi leke» klask med labben til Jakko og spurvens dager var talte. Uhuuuu…………..

Det gjorde også vondt at Marit med jentene måtte bivåne det hele. Håper ikke at dette har ødelagt det snille inntrykket de har hatt av Jakko frem til nå………………..han er egentlig snill på bunnen. <3

Posted in Hundelivet   Comments (1)

Klubbmesterskap i Agility!

22/06/2010 by Heidi Nilsen

Jess, da var dagen kommet til at vi skulle debutere i Agility konkuranse.

Jeg gledet meg egentlig litt til å erfare hva det gikk ut på, og se hvordan vi taklet det.
Jeg  har egentlig ikke hatt tid til å grue meg heller, for dagen i dag har gått med til kjøring og henting av Helge som skulle operes i Oslo på Ullevål.
Vi klarte å møte opp i god tid, og det gjør jo også sitt til at nervene ikke gjorde så mye ut av seg. Det ble «oppfordret» til å stille i pomp og prakt, og det var det noen få som hadde fått til. Det var også veldig morsomt at Tarjei og Helene fikk «tatt» seg sammen å meldt seg på de også, for de er så absolutt gode nok, og det beviste dem også, men å havne på pallplass begge to.
Gratulerer masse til dem.

Jeg og Jakko……………..tja…………….vi ble disket…………….opptil flere ganger på et løp faktisk. Han startet med å løpe inn til kanten for å tisse, og det bestemte jeg meg for å slå hardt ned på. Da fikk vi jo en litt negativ start, og han var ikke akkurat noen «tjo ho» hund når vi begynte,…………..men han ble litt bedre etterhvert. Fikk rost han litt, og da ble det litt bedre. Han hoppet dessverre feil hinder etter tunnelen, og jeg tror jeg plassert meg /løp litt feil sånn at han ble trukket mot det han ikke skulle hoppe. Han prøvde seg også på en tur ut i skaugen igjen, men snudde faktisk når jeg ropte han tilbake (HURRA). Slalomen var også bra. Han gasset når han var på slutten, og det liker jeg :-).

Et lite utvalg av bilder fra stevne vårt.

Klubbemesterskap 2010 015

Litt inspirert av helgens begivenhet……..Svenske bryllup. Passet bra med svensk dommer.

Klubbemesterskap 2010 019

Søteste Petra ballerina og Marit.

Klubbemesterskap 2010 026

Det var dekket opp langbord.

Klubbemesterskap 2010 030

En meget fornøyd Tarjei………og det skjønner jeg godt.

Klubbemesterskap 2010 034

Tarjei og Nora tester premien.

Klubbemesterskap 2010 041 (1)

Skulle gjerne stått på pallen her gitt :-). Dette er pallplasseringene i hopp storhund klasse 1. Gratulerer masse til Birgitte, Berit og Helene.

Posted in Agility   Comments (1)

Årets første «badetur»!

by Heidi Nilsen

En ting skal jeg ikke skryte på Jakko………………han er på ingen måte noe apporterende vannhund, eller badenymfe. Han er rett og slett en vassfis. Han skvetter hvis han kjenner noe som kommer inntil bena hans under vann, og han tør ikke gå for langt ut. Jeg kan garantere, at selv med en løpetispe svømmende ute i vannet, hadde han IKKE gått over sin egen grense. He he he……….feigingen det. Men, han har gjort STORE fremskritt når jeg ser tilbake på begynnelsen av sommeren i fjor. Her snakker vi 200-300% forbedring.

Her er noen snutter fra turen vår til Revå vannet.

http://www.youtube.com/watch?v=eT4tLUMzouU

http://www.youtube.com/watch?v=2UBW7pRrsQg

http://www.youtube.com/watch?v=m6fnAXG-MtA

Jeg har en liten drøm om at Jakko skal tørre å svømme til slutt. Det var jo så koselig med vår Action, når han løp ut å skulle svømme sammen med oss når vi badet. så vi får jo se da, om vi kan klare å bygge opp motet hans til å legge på svøm 🙂

Posted in Hundelivet   Comments (1)

Status trening i uken som var!

18/06/2010 by Heidi Nilsen

Da har vi kommet til fredagen.

Jakko er nyvasket og klar for utstilling i morgen, jeg har hatt generalprøve på piratkostymet, og nå nytes en kald Heineken og litt potetgull før jeg tar kvelden.

Denne uken har vært en kjempe opptur med tanke på hundetrening. Lydighetstreningen gikk veldig bra. Jakko tar mer k0ntakt med meg, og vi lærte å trene inn dirrigering. Vi lærte også en ny metode for å jobbe inn en kjapp stå undre marsj. Det er så inspirerende med metodene til Elisabeth. På fellesdekken, hadde Jakko flat dekk hele tiden. Jeg er mye borte å belønner han, og står kun på en ca 4-5 meters avstand. Velger å gjøre det nå i begynnelsen, for å belønne at jeg vil ha flatdekk. Vil også at han ikke skal få erfare å reise seg opp, og begynne å leke med andre.

Agilitytreningene denne uken har også vært kjempe bra. Jeg prøvde ut babymat på glass som belønning, og det funket sinnsykt bra. Jakko kokte helt til å begynne med. I går hadde vi en perfekt økt (på vært nivå), når vi trente inn i slalom etter tunnel og hinder. Han søkte helt riktig inngang, og han hadde faktisk litt fart også. Jeg gikk både på venstre og høyre side av slalom’en. Vi trente også felt, og jeg fikk et par kjempe gode tips til selvstendighetstrening på hinder for Jakko. Han er litt avhengig av å ha meg nære han og hinderet.

Akkurat nå er det morsomt å trene hunde 🙂

Så nå har jeg maaaaasse ting som jeg skal trene på i både lydighet og agility,………… så nå ønsker jeg meg bare mer fritid.

Jakko’ små søsken

14/06/2010 by Heidi Nilsen

I dag har jeg vært å hilst på Jakko sine 8 små søsken, som er 18 dager  gamle <3.

De var jo sååååå søte. Det var en helt skjønn gutt der, som la seg til å sove i armene mine med engang jeg løftet den opp. Så krøp han opp i halsgropen min, og han sa mmmmm,…….. når jeg sa mmmmmm……………. Vi pratet masse sammen <3.

Han er bare så lik Jakko med det prate greiene. Jeg må skryte av mor Nala også. Hun ønsket meg hjertelig velkommen når jeg kom, og jeg var velkommen opp i valpekassen. Hun kom å koste masse med meg også. Hun er en fantastisk mor.

valper 009

 

valper 012

 

valper 013

Posted in Hundelivet   Comments (0)