Agilitykurs med Peter Holmberg!

27/06/2010 by Heidi Nilsen

Denne helgen hadde jeg gledet meg lenge til……………en hel helg på kurs med Peter Holmberg!
Har alltid vært så misunnelig på de som har jobbet turnus, og som har kunnet gå på kurs med han på dagtid, når den muligheten har vært der.
Har vært på en kursdag med han før, og jeg likte det jeg opplevde……………han forklarer så utrolig bra, han er så flink til å få oss til å lykkes,……….(tror vi allefall), han bruker mye humor, og det digger jeg……………

Jeg dro med troen på en kjempe helg…………. Solen steiket, og været var topp,…………eller var det egentlig det?
Det var veldig varmt, og Jakko var faktisk «sliten» før vi begynte. Ikke bra utgangspunkt.
Peter er heldigvis en person som leser hundene våre godt, og han er flink til å si vi «stopper der», så vi jobbet korte økter.

Oppsummering Lørdag:
Hund med lite energi, handler som slet med å bruke riktig arm på rett plass, lærte endel nytt og nyttig, totalt sett en middels bane»opptreden». Bob bob følelse.

Agilikurs Peter Holmberg 017

Så kom søndagen……….myyyye bedre agilityvær. Litt kjølig vind, overskyet med glimt av sol innimellom. Deilig tenkte jeg. Da kanskje vi har hund som virker litt mer.
Den gang ei……….han hadde helt klart mer energi, men var myyyye ukonsentrert.
På de to første banene endte det opp med å sette hund i bil, kutte ned til halve banen/dele opp, for i det hele tatt å få prøvd å handle de forskjellige «momentene» som var selve treningen. Så når vi har bygget en ny bane med litt spennende hinderplasseringer, og med litt dårlig motivajson etter de forrige banene, startet det KNALL BRA………….Jaaaa, tenkte jeg nå er vi igang……..så blir den ene svingen for «skarp» for Jakko, og han tråkker feil/tråkker over, og begynner å halte.
Da var det stopp for oss resten av kurset. En nervepirrende periode etterpå, hvor man krysser fingre for at han ikke fortsetter å halte. Det ser ut som det ikke er så ille. Han halter iallefall ikke nå. Fikk virkelig en liten påminnelse over hvor sårbare man er i agility med «kun» en hund. Man kan fort bli lammet hvis hunde blir skadet.

Oppsummering søndag:
Hund som var ukonsentrert. Fikk ikke til noe som helst. Bortkastet dag føles det som, og det har ingenting med instruktør å gjøre, for han er dyktig. Jeg er nok ikke noe naturtalent når det gjelder handling, men jeg tror jeg kan tørre å påstå at noen ganger er det faktisk Jakko som er problemet ikke meg. Jeg «dømmer» han til 20% av problemene akkurat  i dag.

Agilikurs Peter Holmberg 019

 

Agilikurs Peter Holmberg 021

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment