Kantarell og husmaling!

13/08/2009 by Heidi Nilsen

Er det mulig? I to dager nå, har jeg vært såååå motivert for å male hus. Har hoppet inn i maleklærne etter middag, og begge dagene, har det begynt å tordne og lyne etter kort tid.  Hmmmm…….begynner å lure på om det hviler en maleforbannelse over meg. He he he….. Men jeg gir meg ikke. I morgen får vi satse på at Tor med hammeren IKKE er med meg. Helge har hatt som mål at 2 av veggene skal males i år, mens jeg har som mål å bli ferdig med alt. Så da får vi se hvem vi kommer nærmest. Har veldig lyst å slippe å måtte finne frem pensler neste år også. Vil heller bruke tid på annet. Komme litt videre med hagen kanskje.

I fjor gikk jeg på kantarellkurs med Jakko. Det var ganske gøy, men jeg fikk vel ikke akkurat noe «kantarelljeger». Han begynte faktisk å spise på dem, dessuten syntes han ikke det var så veldig spennende. Jeg kunne se at han luktet soppen når vi gikk på leting etter de som var blitt lagt ut, men han valgte å bare ta en liten ekstra snus, og heller følge spor og lukt av mer spennende ting.

For å få frem en «kantarelljeger», må jeg ha kantareller til å trene med. Jeg er heller ingen reser på sopp, så jeg har ikke fått jobbet noe med den saken. Men, så av alle morsomme ting,……i min egen hage, har jeg fått meg et eget lite kantarell område. Inger Marie fant noen få stykker der i fjor, og tipset meg om at det var kantareller, og i år har det blitt dobbelt så mye. Eller, egentlig, var det Jakko som fant dem. Vi stod nemlig å pratet, når vi oppdaget at han stod å spiste på noe, og tenk……»kantarelljegeren» min hadde funnet kantareller. Men han markerte ikke med å sette seg ned å vise meg hvor de var,…..neida, han spiste dem rett og slett opp.

    Ibitza 063      Ibitza 070

Så jeg plukket inn et par stykker i dag, for å trene litt med Jakko.  Jakko fikk på sitt røde «kantarellskjerf» og vi prøvde litt gamle kunster. He he he……..jaggu begynte han på spise dem igjen. Tror ikke han er det smarteste å ta med på sopptur.

Tico har vært hos oss i dag, mens Camilla har vært på jobb. Han vil som alltid være med på alt av trening. Han er jo ikke en Boarder Collie for ingenting.

Ibitza 052       Ibitza 053

Ibitza 059      Ibitza 057

Posted in Daglilivet   Comments (0)

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment