Kvalitetstid i snøen!

12/01/2010 by Heidi Nilsen

Det føles som rene sommeren, nå som gradestokken har krøpet opp til -5-8 grader. Nydelig. Nå er det bare så deilig å være ute i snøen.

Jakko har også vært i så treningsmodus de dagene her som vi har vært ute. Vi har trent litt lineføring, og mye stå, både under mars, innkalling, og når han er på vei bort fra meg. Den begynner å bli ganske bra nå. Han er kjempe ivrig på det. Eneste problemet med å trene det nå på snørføre, er at når han skal stoppe, sklir han kjempe langt bortover før han får stoppet, hi hi hi………

I dag startet vi med å gå en «lang» tur i sele. Prøver å trene han til å trekke. Vi gikk i ca 50 min. Rett før vi var hjemme, så han plutselig en mus i snøkanten, da våknet «rovdyret» igjen. Han ble så gira, og syntes det var så moro. Var litt ekkelt, når musa løp til bena mine for å gjemme seg. Jeg er ikke redd for mus, men fikk en sånn ekkelt følelse av at den gjerne kunne finne på å krabbe opp buksebenet minn for å slippe unna Jakko. Akkurat det kunne jeg ikke tenke meg. Men Jakko fortsatte å prøve å fange musa, og selv om jeg prøvde å unngå det for musa sin skyld, klarte han det til sist. Siden musa virket endel skadet, kunne jeg ikke bare gå fra den, så jeg måtte bare gjøre det grusomme,…….gi den det siste nådestøtet :-(.

i225190234_87838_7

           i160626299_98684_7

Når vi så kom hjem, kastet vi litt leke i den dype snøen, før vi gikk løs på litt lydighetstrening. Vi kastet apportbukken 3 ganger.Gikk veldig bra. Han elsker den øvelsen. Så trente vi fremmadsending til kjegle (på ca 2 meters avstand) , med stå. Det gikk også over all forventning. Vi har ikke trent så mye på det, og dessuten er det en god stund siden. Men han var sååååå klar for det. Det er så moro, når man ser at hunden synes det er moro.

Posted in Hundelivet   Comments (3)

3 Comments »

 1. Haha, stakkars musa… Så det er ikke bare dissa Jack’ene som liker å jakte på mus:)

  Kommentar by Marit — 13/01/2010 @ 07:09

 2. Off. Du er så flink du Heidi. Det er jo egentlig ikke off da. Men blir så missunelig hver gang jeg hører om flinkhetene dine:P
  Hihi. Men på torsdag eller fredag skal jeg ut å være flink også. Kanskje begge dagene til og med:)

  Kommentar by Helene — 13/01/2010 @ 08:52

 3. Så flinke dere er, blir inspirert kanskje trene litt på stuegulvet idag.. JA… Takk for inspirasjon

  Kommentar by Zebra — 14/01/2010 @ 11:18

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment